Αποστολή email Διαμαρτυρίας

“Αγαπητοί κύριοι,

Σας ενημερώνουμε οτι η εταιρία Βαγγελάτος Α.Ε. παραγωγός φράουλας με έδρα τη Λάππα Αχαϊας, η οποία σύμφωνα με τον δικτυακό της τόπο (http://www.vangelatos-sa.gr/main.php?&page=clients) είναι προμηθευτής σας, σε σχετική παράκληση μεταναστών εργαζομένων της να πληρωθούν για την εργασία τους απάντησε πυροβολώντας τους τραυματίζοντας πολλούς απο αυτούς οι οποίοι και νοσηλεύονται μετά την επίθεση των υπαλληλών της εν λόγω εταιρίας.

Για την πληροφόρησή σας σας παραθέτουμε σχετικά link απο το διαδίκτυο με όλο το ιστορικό της εν λόγω (και αντίστοιχων που έχουν συμβεί στο παρελθόν) υπόθεσης.

bit.ly/11zwhOw

bit.ly/11BhYcn

bit.ly/Z3VrW0

bit.ly/11gxFpr

Σαν πολίτες αυτής της χώρας καθώς και σαν καταναλωτές των προϊόντων σας θέλουμε να σας εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας για αυτό το γεγονός καθώς και την πρόθεσή μας να σταματήσουμε να πραγματοποιούμε αγορές απο τα σημεία σας διαμαρτυρόμενοι για την έμμεση αποδοχή των πρακτικών αυτών απο εσάς, αφου συνεχίζετε να προμηθεύεστε προϊόντα απο παραγωγούς που δεν σέβονται την ζωή και την εργασία τόσων ανθρώπων, ενω εκμεταλλεύονται την ανυπαρξία θεσμικού πλαισίου για τη μετανάστευση και τους μετανάστες εργαζόμενους με σκοπό να αποκομίσουν περισσότερο κέρδος.

Συνεπώς σας καλούμε να αποσύρετε τα προϊόντα του εν λόγω παραγωγού απο τα ράφια σας καθώς και να διακόψετε την συνεργασία σας μαζί του. Η απάντησή σας θα αποτελέσει κριτήριο για περαιτέρω ενέργειές μας.

Εν αναμονή της απάντησής σας

Με εκτίμηση”

Τα mail των εταιριών είναι τα παρακάτω:

info@makro.gr

carrefour_greece@marinopoulos.com

Advertisements

6 thoughts on “Αποστολή email Διαμαρτυρίας

 1. Μπορούμε να βρούμε και τους πελάτες σε διεθνές επίπεδο; (Μαζί φυσικά με μετάφραση του γράμματος στα Αγγλικά)

  Ελπίζω ειλικρινά όλοι οι υπέυθυνοι να πληρώσουν παραδειγματικά. Πολύ κράτησε το αστείο στην Μανωλάδα και την κάθε Μανωλάδα.

 2. Τελικά η ΔΗΩ, εταιρεία πιστοποίησης βιολογικών προιόντων, πιστοποιεί την εταιρεία Βαγγελάτος ΑΕ με αριθμό πιστοποίησης 23051070026
  http://www.dionet.gr/10/paraskeui_2009.xls

  Η εταιρεία Βαγγελάτος ΑΕ φαίνεται να έχει έδρα την Αθήνα, λογικό: βρίσκεται στην κεντρική λαχαναγορά
  http://www.okaa.gr/okaa/catalog/detail.jsp?orgid=382&street=S&from=map&context=203

  Η ΔΗΩ με προφανή σκοπό την προώθηση της οικολογικής γεωργίας δηλώνει στην ιστοσελίδα της κάτω από τον τίτλο “βασικές αρχές της οικολογικής γεωργίας”, μεταξύ άλλων τα εξής:
  (βασικές αρχές της οικ. γεωργίας είναι):
  – Να προσφέρει στα εκτρεφόμενα ζώα (!) συνθήκες ζωής τέτοιες που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη των βασικών πλευρών της έμφυτης συμπεριφοράς τους. (σημ. αν αυτό με τα ζώα, πόσο μάλλον με τους ανθρώπους…)
  ………..
  – Να προσφέρει στους παραγωγούς διαβίωση σύμφωνη με τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ηνωμένων Εθνών, να καλύψει τις βασικές ανάγκες τους και να τους παρέχει επαρκές εισόδημα και ικανοποίηση από την εργασία τους, σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.
  – Να εξετάσει τον ευρύτερο κοινωνικό και οικολογικό αντίκτυπο των αγρο-οικοσυστημάτων.

  Αναρωτιέμαι πως η ΔΗΩ, θέτοντας τέτοιους στόχους, μπορεί να πιστοποιεί μια εταιρεία σαν την Βαγγελάτος ΑΕ. Θα στείλω μια επιστολή στην ΔΗΩ και θα ενημερώσω το μπλογκ για τυχόν απάντηση.

  Υπάρχουν άλλες δύο πιστοποιήσεις της Βαγγελάτος ΑΕ, Global Gap και ΗΑCCP. Σάββατο ξημερώματα, η σελίδα μόλις κατέβηκε. Έχω κρατήσει ένα print screeen της σελίδας με τις πιστοποιήσεις από το http://www.vangelatos-sa.gr, αν την θέλουν οι διαχειριστές του μπλογκ ας επικοινωνήσουν μαζί μου.

  • Καλησπέρα, ευχαριστούμε για το σχόλιο και είναι πολύ σημαντική η παρατήρησή σας για τη ΔΗΩ. Απο τη στιγμή που έχετε στείλει επιστολή θα περιμένουμε να μας ενημερώσετε αν σας απαντήθηκε ώστε να διερευνήσουμε αν χρειάζεται να γίνουν επιπλέον ενέργειες. Επίσης ναι θα θέλαμε να μας στείλετε το print screen που βγάλατε ώστε να το έχουμε για μελλοντική αναφορά. Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία και τη στήριξη.

 3. ωραία στέλνω την επιστολή στη ΔΗΩ και προσπαθώ να πείσω και άλλους να τη στείλουν. Σας ενημερώνω για την απάντηση και προσπαθώ να βρω ποιες εταιρείες έχουν δώσει τις άλλες δύο πιστοποιήσεις.

  Υπάρχουν μερικά θέματα με τις απαντήσεις των σούπερ μάρκετ και με το κείμενο διαμαρτυρίας, όπως το έχετε συντάξει:
  1) Όταν τα σούπερ μάρκετ λένε ΔΕΝ αγοράζουμε φράουλες από τον παραγωγό, πρέπει να διευκρινίσουν: αγοράζουν μπανάνες; Αγοράζουν προϊόντα που εισάγει ή συσκευάζει; Δεν πρόκειται για “παραγωγό”, πρόκειται για βιομήχανο: παράγει, συσκευάζει, εμπορεύεται, εισάγει, εξάγει.
  2) Το θέμα Μανωλάδα απασχολεί τη δημοσιότητα τουλάχιστον από το 2008. Σίγουρα ο Βαγγελάτος δεν είναι ο μόνος παραγωγός της περιοχής. Θα πρέπει να απαντήσουν τα σούπερ μάρκετ πως διασφαλίζουν ότι οι ανταγωνιστές – πατριώτες του Βαγγελάτου δεν χρησιμοποιούν τα ίδια μέσα. Ή να σταματήσουν να αγοράζουν από εμπόρους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Βέβαια για να απαντήσουν πρέπει να ερωτηθούν. Αν δεν ερωτηθούν φοβάμαι ότι απλώς ενισχύουμε τους ανταγωνιστές του Βαγγελάτου. Στο ίδιο πλαίσιο θα ήταν καλό να ξέρουμε, δεν ξέρω αν ξέρετε ήδη, ποιοι άλλοι τραμπουκίζουν, πχ ποιος χτύπησε τον δημοσιογράφο του Βήματος Γιώργο Πουλιόπουλο και τον φωτορεπόρτερ Ιάκωβο Χατζησταύρου;

  3) Η Βαγγελάτος ΑΕ ΔΕΝ πρέπει να είναι “εταιρεία με έδρα την την Μανωλάδα” όπως γράφετε εσείς στην επιστολή σας. Από την πιστοποίηση της ΔΗΩ προκύπτει έδρα Αθήνα και το πιο λογικό είναι η έδρα να είναι το μαγαζί στη λαχαναγορά του Ρέντη. Ο.Κ.Α.Α. – Λ39, 18233, AG. IOANNIS RENTI
  http://www.okaa.gr/okaa/catalog/detail.jsp?orgid=382&street=M&from=map&context=203

 4. Η επιστολή που στάλθηκε στη ΔΗΩ

  ΠΡΟΣ ΔΗΩ
  Οργανισμός Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων
  Αριστοτέλους 38 , 10433 Αθήνα .Τηλ. 210-8224384
  Fax: 210-8218117 e-mail:info@dionet.gr

  Υπόψη κάθε αρμόδιου

  Αξιότιμη κυρία / κύριε
  Με έκπληξη διαπίστωσα μετά από επίσκεψη μου στην ιστοσελίδα της εταιρείας Βαγγελάτος ΑΕ, η οποία τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, κατηγορούμενη για ιδιαίτερα αποτρόπαιες εργασιακές συνθήκες ότι εν εν λόγω εταιρεία έχει πιστοποιηθεί από τη ΔΗΩ. Αυτό επιβεβαιώνεται από το αρχείο πιστοποιημένων παρασκευαστών το οποίο δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο της ΔΗΩ, η Βαγγελάτος ΑΕ πιστοποιείται ως παρασκευαστής με αριθμό πιστοποίησης 23051070026 (http://www.dionet.gr/10/paraskeui_2009.xls)

  Ως καταναλωτής είχα συνδέσει λίγο πολύ το σήμα πιστοποίησης της ΔΗΩ ως εγγύηση για την τήρηση κάποιων άρχων από πλευράς του παραγωγού, που στον δικτυακό τόπο της ΔΗΩ διατυπώνονται ως εξής:

  – Να προσφέρει στα εκτρεφόμενα ζώα (σημ. δική μου: πόσο μάλλον στους ανθρώπους) συνθήκες ζωής τέτοιες που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη των βασικών πλευρών της έμφυτης συμπεριφοράς τους. (σημ. αυτό με τα ζώα, πόσο μάλλον με τους ανθρώπους…)
  – Να προσφέρει στους παραγωγούς διαβίωση σύμφωνη με τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ηνωμένων Εθνών, να καλύψει τις βασικές ανάγκες τους και να τους παρέχει επαρκές εισόδημα και ικανοποίηση από την εργασία τους, σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.
  – Να εξετάσει τον ευρύτερο κοινωνικό και οικολογικό αντίκτυπο των αγρο-οικοσυστημάτων.
  http://www.dionet.gr/stoxoi_bio.htm

  Ύστερα από τα παραπάνω θα ήθελα να μου εξηγήσετε με βάση ποια κριτήρια η εταιρεία Βαγγελάτος ΑΕ μπόρεσε να πάρει πιστοποίηση από την ΔΗΩ. Επίσης να με ενημερώσετε αν προτίθεστε, μετά από όσα συνέβησαν, να διακόψετε άμεσα τη σύμβαση μαζί της. Η δημόσια καταγγελία της σύμβασης με την Βαγγελάτος ΑΕ μέσα ΚΑΙ από την ιστοσελίδα της ΔΗΩ είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη μου, για να συνεχίσω να βλέπω το σήμα της ΔΗΩ και να μην ΑΠΟΦΕΥΓΩ να αγοράσω το προϊόν.

  Παρακαλώ για μια άμεση ανταπόκριση καθώς η απάντησή σας θα είναι κρίσιμη για την ταύτιση ή όχι από την πλευρά μου, ως καταναλωτή, του σήματος της ΔΗΩ με συγκεκριμένα ήθη, που μάλλον βρίσκονται μακριά από τις διακηρυγμένες αρχές της οικολογικής γεωργίας.

  Με εκτίμηση

 5. Οι άλλοι φραουλάδες της περιοχής, μέσω των τοπικών μεγαλεμπόρων – προέδρων των συνεταιρισμών φράουλας ζητούν με επιστολή στον υπουργό “λύση του στεγαστικού” με επιδοτούμενες φαβέλες και “ειδική βίζα” για τους σκλάβους θα φέρνουν “σε περιοχές ευθύνης των παραγωγών, για τις οποίες υπεύθυνοι θα είναι οι παραγωγοί” αλλά δηλώνουν διατεθειμένοι να δώσουν στους σκλάβους τους “τη δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα στην περιοχή μας και να αναπτύσσουν την κοινωνική τους ζωή”. Όλα αυτά με “22 – 25 Ευρώ / ημέρα όταν στην Τουρκία δίνουν 6 – 10 δολάρια”. Μ’ άλλα λόγια ζητούν θεσμοθέτηση της σκλαβιάς. Το επόμενο βήμα θα είναι να ζητήσουν άδειες οπλοφορίας για να αστυνομεύουν τους σκλάβους:
  http://www.eirinika.gr/gr/blog/itsnews1/ellada/epistolh-proedrwn-fraoylas.asp

  Όλοι οι φραουλάδες είναι ίδιοι!
  CLOSE MANOLADA – STOP SLAVERY IN EUROPE: boycott GREEK strawberries!

  Χρήσιμα λινκς:
  Φράουλες Υρμίνη, συνέντευξη Κυριαζής – συμπίεση του κόστους:
  http://www.agronews.gr/sunedeuxis/arthro/35657/

  Φράουλες Ήλιδα: παραγωγοί εναντίων εμπόρων που τρώνε του αγρότη το βιός:
  http://www.agrotypos.gr/mobile.asp?mod=articles&ID=78037

  Αναφορά από την Μανωλάδα:
  http://metaretriever2.wordpress.com/2013/04/21/2-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-manolada-18-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-19042013/

  Video: Vangelatos, executive manager της Vagelatos SA, αυτοπροσώπως, ομιλών στους σκλάβους του:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: