Βαγγελάτος Α.Ε

547728_10151445324669475_1506577851_n

http://www.vangelatos-sa.gr/main.php

Η Βαγγελάτος Α.Ε. από φέτος μπαίνει πολύ δυναμικά στην καλλιέργεια του προϊόντος με 650 και πλέον στρέμματα καλλιέργειας φράουλας σε ιδιόκτητα και νοικιασμένα κτήματα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Μανωλάδας Ηλείας.  Όπως μας ενημέρωσε ο κος Μάκης Βαγγελάτος, η εταιρεία δραστηριοποιείται στην εμπορία της φράουλας την τελευταία πενταετία και πρόσφατα αποφάσισε ότι το έδαφος είναι πρόσφορο, προκειμένου να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω, παράγοντας και συσκευάζοντας η ίδια τις φράουλες που διακινεί στην ελληνική αγορά και εξάγει στο εξωτερικό. Όπως μας εξήγησε ο κος Βαγγελάτος, ποσοστό περίπου 70-75% της καλλιεργούμενης φράουλας της εταιρείας είναι της γνωστής ποικιλίας Kamarosa, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτεται από τις ποικιλίες Ventana και Katoga.

Σημαντικό κεφάλαιο για την εταιρεία στην όλη της προσπάθεια αποτελεί το νέο της ιδιόκτητο συσκευαστήριο στη Λάπα Ηλείας, το οποίο ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο και βρίσκεται πλέον σε λειτουργία, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες της νέας φετινής σεζόν της φράουλας. Το νέο υπερσύγχρονο συσκευαστήριο διαθέτει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις (ISO, HAACP), σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό τυποποίησης και συσκευασίας, καθώς και 5 θαλάμους πρόψυξης και συντήρησης των φρέσκων προϊόντων τα οποία επεξεργάζεται.

Σύμφωνα με τον κο Βαγγελάτο, η Βαγγελάτος Α.Ε. κατά μέσο όρο διακινεί μια μέση χρονιά περί τους 3.000 τόνους φράουλας, ποσότητα που όπως μας τόνισε πρόκειται φέτος να είναι αυξημένη κατά 10-15%, λόγω της επένδυσης στην παραγωγή, μια επένδυση η οποία όπως μας εξήγησε, αναμένεται πολύ σύντομα να επεκταθεί ακόμη περισσότερο, καθώς πρόθεση είναι μέχρι το καλοκαίρι η επιχείρηση να διαχειρίζεται πάνω από 1.000 στρέμματα φράουλας.

Εμπορικές εκτιμήσεις

Σύμφωνα με τον κο Βαγγελάτο, η φετινή σεζόν της ελληνικής φράουλας θα είναι πιο όψιμη από την περυσινή, καθώς εκτιμά ότι οι κοπές στα κτήματα της εταιρείας του θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιανουαρίου και όχι νωρίτερα. Όπως μας τόνισε, δεν περιμένει να σημειωθούν σημαντικές διαφοροποιήσεις στις τιμές σε σχέση με πέρυσι, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης και των επιπέδων της προσφοράς.

Όσον αφορά της ποιότητα της φετινής ελληνικής φράουλας, ο κος Βαγγελάτος εκτίμησε ότι εκτός απροόπτου θα πρέπει να περιμένουμε μια από τις καλύτερες χρονιές των τελευταίων ετών.

Αναφορικά με τη διάθεση του προϊόντος, όπως μας ενημέρωσε ο κος Βαγγελάτος, από τις παραγόμενες ποσότητες που θα διαχειριστεί η εταιρεία του, ένα ποσοστό της τάξης του 35-40% θα διατεθεί στην εγχώρια αγορά, ενώ το υπόλοιπο 60-65% θα διακινηθεί στις χώρες με τις οποίες η επιχείρηση διατηρεί σταθερές επαγγελματικές συνεργασίες, όπως η Ρωσία, η Πολωνία, η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

πηγή: http://www.froutonea.gr/pages/magazineNew/Magazine.aspx?issue=202&year=2012&article=5935&Category=2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: